2%-t az EGA támogatására

Mint tudják, minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2 százalékáról. Ezt az összeget az adóbevallás elkészítése alkalmával felajánlhatja olyan civil szervezetnek, melynek tevékenységét támogatni szeretné.
Kérjük, támogassa adója 2%-ával a kolozsvári Entz Géza Alapítványt!
Azoknak a személyeknek, akiknek a jövedelme csak fizetésből származik, a 230-as formanyomtatványt kell kitölteniük. A formanyomtatvány II. 2. pontjánál üresen lehet hagyni a pontos összegre vonatkozó részt, ezt majd kiszámolják az adóhivatalban.
Azoknak a személyeknek, akiknek más forrásokból eredő jövedelme is van (pl. szerzői jog, bérbeadás stb.), a 200-as formanyomtatványt kell kitölteniük. A formanyomtatvány III. 2. pontjánál üresen lehet hagyni a pontos összegre vonatkozó részt, ezt majd kiszámolják az adóhivatalban.

 A kitöltött adóbevallási űrlapokat postán is elküldhetik állandó lakhelyük pénzügyi hatóságainak, vagy leadhatják személyesen is. Minden év december 31-ig a pénzügyi hatóságok összesítik az adatokat, és az összegyűlt összegeket átutalják a célszervezeteknek.

Az adóbevallások leadásának határideje: 2016. május 25.
 
Az EGA adatait már tartalmazó nyomtatványokat alább mellékeljük: