Műemlékvédelem Erdélyben VIII - Konferencia felhívás

Műemlékvédelem Erdélyben VIII.

Az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány és az Arcus Egyesület 2018. április 20–22. között szervezi meg hagyományos műemlékvédelmi konferenciáját a szovátai Teleki Oktatási Központban. A kétévente megrendezésre kerülő konferencia célja lehetőséget biztosítani az elmúlt időszak erdélyi műemlékhelyreállításai, a műemlékekhez és ingó örökségünkhöz kötődő kutatások valamint a különböző örökségvédelmi programok bemutatására. A korábbi hét konferencia programja megtekinthető a www.monumenta.ro és a www.ega.ro honlapon.

A konferencia szervezői a következő témakörökben várják az előadók jelentkezését: Művészettörténet⁄Építészettörténet, Restaurátori munkák, Régészeti és falkutatások, Műemlékhelyreállítások, Ingóságok, inventarizációs és egyéb örökségvédelmi programok, hangsúlyosan Erdély öröksége tárgykörében. Az előadások időtartama 20 perc, miután 10 percet szánunk hozzászólásra, vitára. A konferencia nyelve magyar, román nyelvű tolmácsolás biztosításával.

A szervezők tisztelettel felkérik Önt, hogy a témába vágó előadással vegyen részt a konferencián. Amennyiben eleget tud tenni felkérésünknek, kérjük előadói szándékát a mellékelt adatlap kitöltésével március 25-ig a muemlekvedelemerdelyben@gmail.com címen jelezze.

A konferencián való részvétel ingyenes. Aki szállást, étkezést vagy mindkettőt igényel a konferencia idejére, az költségtérítéssel lefoglalhatják, megrendelhetik a szovátai Teleki Oktatási Központban, az hotelteleki@gmail.com elektronikus címen vagy a 0040-265-570725 telefonszámon.
A konferencia idejére a szállás és étkezés díjszabása a következő:
Szállás: 2-,3 ágyas, vagy apartman jellegű szobákban 55 lej/fő/nap
Étkezés:
   Reggeli: 14 RON/nap//fő
   Ebéd: 23 RON/nap/fő (kétfogásos)
   Vacsora: 18 RON/nap/fő (egytál étel)
Teleki Hotel, 545500 Szováta, Rózsák útja, 147 szám. 0265-570725 www.telekihotel.com

Időpont: 
péntek, április 20, 2018 - 09:00vasárnap, április 22, 2018 - 16:00