III. Tehetségtámogató workshop Szovátán

  December 6-8 között kerül sor a kolozsvári Magyar Történeti Intézet Régészeti és Művészettörténeti Tanszékének hagyományos tehetségtámogató workshopjára a szovátai Teleki Oktatási Központban, melynek keretében a fakultás művészettörténész és régész hallgatói, oktatói és doktoranduszai változatos tematikájú szakmai előadásokon és egy Szováta környéki tanulmányúton vesznek majd részt.

Meghívó a Fiatal Művészettörténészek 7. Konferenciájára

Alapítványunk és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, az esemény főszervezőiként, szeretettel meghívnak minden érdeklődőt a Fiatal Művészettörténészek 7. Konferenciájára, Nagyváradra, ahol 52 magyarországi és erdélyi pályakezdő művészettörténész mutatja be legfrissebb kutatásainak eredményeit, ugyanakkor a város állandóan megújuló nevezetességeinek a megtekintésére is lehetőség nyílik.

A konferencia programja innen letölthető

Indul a jelentkezés az Entz Géza Szakkollégiumba!

Az év során beszélgetünk majd múzeumokról, kiállításokról, és meg is nézzük ezeket. Műhelymunkák is lesznek, amelyek célja, hogy a művészettörténészi munka elméletibb és gyakorlatibb oldalát is megismerjük. November 6-ig várjuk kutatási terved a doriuj@gmail.com címre, az azt követő héten pedig egy szóbeli beszélgetésre kerül majd sor. Ne feledd, a szakkollégiumi tagság kötelez az ETDK-n való részvételre. Várunk :)!

FMK 7. - konferencia felhívás

Kedves fiatal művészettörténészek!

Örömmel jelentjük be, hogy 7. állomásához érkezett a Fiatal Művészettörténészek Konferenciája, mely ez alkalommal Nagyváradon kerül megrendezésre 2019. október 25–27-én.
Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 31.

Szászbogácsi Nyári Egyetem, 2019. júl. 28-aug. 5.

Hétfőn, augusztus 5-én zárult az első Szászbogácsi Nyári Egyetem. A nyári egyetem témája az erdélyi szászok középkori művészete köré épült. Résztvevői a magyarországi és romániai művészettörténet, építészettörténet és restaurátor képzés egyetemi műhelyeiből kerültek ki (BBTE, BME, ELTE, KRE, MKE, PPKE).

Képes beszámoló itt.

Könyvtári szolgálat a 2018/2019-es tanév II. félévében

A második félévben a következő órarend szerint várunk a könyvtárba:

Kedd: 12-16
Péntek: 12-16

Az esetleges változásokról a könyvtár fb profilján értesülhetsz a leghamarabb.

Támogasd az EGÁt adód 2%-ával!

Ezzel Te is hozzájárulhatsz könyvtárunk bővítéséhez, a kolozsvári művészettörténész hallgatóknak szánt kutatási- és szabadidős programok szervezéséhez, székházunk fenntartásához és szépítéséhez.
Fontos! Az előző évektől eltérően idén a jövedelemadó felajánlásának határideje 2019. március 15.

Felvételizz az Entz Géza Szakkollégiumba!

Jelentkezz az Entz Géza Szakkollégiumba, hogy közösen gondolkodjunk a ma művészetéről, kiállításokról, kulturális programokról és  arról is, hogy mi (lehet) a művészettörténészek dolga.

Nyitvatartás a 2018/19 tanévben

Kedves Olvasók!
Megkezdődött az új egyetemi év, így mi is kinyitottunk. Egyelőre heti két nap lesz könyvtárszolgálat az alábbi órarend szerint:
Kedd: 11-15
Szerda: 11.30-15.30.

Az esetleges változásokról a facebook csoportunkról is tudomást szerezhettek. Kövessétek az entz géza művelődéstörténeti alapítvány könyvtára - ega profilt !

Vezetett városi sétáink a IX. KMN keretében

Alapítványunk és a Magyar Történeti Intézet Régészeti és Művészettörténeti Tanszékének kezdeményezésére művészettörténész doktoranduszok, muzeológusok és egyetemi oktatók tematikus városnéző sétákat vezetnek a Kolozsvár épített öröksége iránt érdeklődők számára.
Szeretettel várunk idén is sétáinkra!

Oldalak

Feliratkozás Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány RSS csatornájára